Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a látogatottságot mérni tudjuk.

Máriagyűdi Bazilika programjai

2017. év decemberi programok a Máriagyűdi Bazilikában

December1-3-ig bentlakásos adventi lelkigyakorlat lesz, főtisztelendő Dr. Puskás Attilaa Pázmány Péter Egyetem professzora vezetésével. A lelkigyakorlat szentmiséi nyilvánosak: pénteken és szombaton 17 órakor, vasárnap 10 órakor.

December 2-án, szombaton 16.30-kor adventi áhítatot tart Radnai Tamás orgonaművész . A szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz. A szentmise után vesperást imádkozunk, majd a kapualjban szerény agapéra várjuk a Testvéreket, melyet a Rózsafüzér Társulat készít.

December 3-án, Advent 1. Vasárnapján ünnepeljük a Bazilika felszentelésének 70.évfordulóját. A búcsúi szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor kezdődnek.

December 5-én, kedd reggel 6 órakor roráté szentmise lesz Bazilikánkban.

December 8-án, pénteken, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a szentmise 17.00-kor kezdődik.

December 9–én, 16.30-tól a szentségimádás alatt, zenés adventi áhítat lesz a Bazilikánkban, a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. 17.00-kor a szentmise elején ünnepélyesen meggyújtjuk adventi koszorúnk 2. gyertyáját is, majd közösen elimádkozzuk a vesperást, és szerény agapéval a Passiós Család látja vendégül a kedves Testvéreket a kapualjban.

December 10-én, Advent 2. Vasárnapján a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor kezdődnek.

December 12-én, kedden reggel 6-kor roráté szentmise lesz Bazilikánkban

December 16-án, szombaton 16.30-tól a szentségimádás alatt, zenés adventi áhítat lesz Bazilikánkban. Közreműködik a harkányi Ifjúsági Zenekar 17.00-kor a szentmise elején ünnepélyesen meggyújtjuk adventi koszorúnkon az öröm gyertyáját is, majd közösen elimádkozzuk a vesperást, és szerény agapéval a Házas Hétvége Közösség várja a Kedves Testvéreket a kapualjban. Ezen az estén érkezik hozzánk a betlehemi láng!

December 17-én, Advent 3. Vasárnapján a szentmisék 8 és 10 órakor lesznek.

December 19-én, kedden reggel 6-kor roráté szentmise lesz Bazilikánkban

December 23-án, szombaton 16.30-tól a szentségimádás alatt, zenés adventi áhítat lesz a Bazilikánkban, Polgár Péter kántor úr, Szentgyörgyváry Albert, Szentgyörgyváry Gellért, Szabó Réka, és Tolnay Barnabásközreműködésével. Majd ezt követi az adventi gyertyagyújtás, immár a 4. gyertyát is meggyújtjuk. A szentmise után vesperást imádkozunk, majd a kapualjban szerény agapéra az Egyházközségi Tanácsosok várják a Testvéreket.

December 24-én, vasárnap8 és 10 órakor lesznek a szentmisék. A Bazilika betleheme 16.00-ig lesz látogatható. Éjszaka 23.00-kor nyitjuk a Bazilikát, templomközösségünk pásztorjátéka 23.30-kor kezdődik. 24.00-kor éjféli szentmisét mutat be Ft. Keresztes Andor, a Bazilika plébánosa.

December 25-énhétfőn, Szentkarácsony napján a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor lesznek.

December 26-ánkedden, Szentkarácsony másnapján, Szent István diakónus, első vértanú ünnepén is 8 és 10 órakor lesznek a szentmisék.

December 27-énszerdán Szent János napján a 17.00-kor a szentmise után, a bormegáldás szertartása lesz. Utána szerény agapéra várjuk a gazdákat.

December 28-án, csütörtökön, Aprószentek ünnepén 15.00-kor megszólalnak a Bazilika harangjai a meg nem született gyermekekért. Szentmisét 17 órakor ünneplünk.

December 30-án, szombaton,reggel 9.00-kor, hagyományos évvégi hálaadó Tenkes-túrára indulunk, a környékbeli plébániák közösségeivel. Visszaérkezéskor, kb. délután 2 órakor hálaadó szentmise lesz a Bazilikában.

December 31-én, vasárnap van Szent Család ünnepe.A szentmisék 8 és 10 órakor lesznek. A nagymisében ünnepélyesen megáldjuk a jelenlévő családokat, és ekkor lesz azév végi hálaadásis.

Január 1-énhétfőn: Szűz Mária, Isten Anyaságának ünnepén a szentmisék ünnepi rendben, 8 és 10 órakor lesznek.

Január 6-án, szombaton, Vízkereszt ünnepén a szentmise 17 órakor lesz a Bazilikában. Vízkereszt parancsolt ünnep, minden megkeresztelt hívőt várunk szentmisére.

Programjainkra mindenkit szeretettel várunk!

 Máriagyűdi bazilika programjai

 

Visit in Ladbrokes bingo information.