Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a látogatottságot mérni tudjuk.

Máriagyűdi Bazilika programjai

2017. év augusztusi és szeptemberi programok a Máriagyűdi Bazilikában

Augusztus 20-án, Szent István Király ünnepénhagyományos búcsúi programot tartunk.A 10 órai nagymisétFt. Dr. Horváth István nagyprépost úr tartja a pellérdiek fogadalmi zarándoklatának vezetőjeként.

Augusztus 27-énSzűz Mária, Világ Királynője, a Székelyek búcsúját ünnepeljük itt, Máriagyűdön. 9 órátólrózsafüzért imádkozunk, gyóntatás lesz, 10 órátólünnepi szentmise Barta Zsolt szajki plébános úrral. 11 órakor a Székelyek közös kultúrműsora, Szabó Tünde művészeti vezető felkészítésével. Délben ebédidő, majd 13 órakor keresztút, 14 órakor litániával, kegytárgyak megáldásával és a búcsúsok búcsúztatásával zárul a színes program.

Szeptember 3-án tartjuk a Szenvedélybetegek 16. zarándoklatát. Szentmisék 8 és 10 órakor lesznek. A 10 órai szentmisét Keresztes Andor plébános úr mutatja be. A szentmise után 11.15-kor szentségimádás kezdődik.

12.00-kor ebéd, 13.00-kor Iváncsics Tamás és barátainak koncertje lesz. 14.00-kor Kály-Kullai Károly előadása, 14.00-kor Dr. Thalyné Kurdi Éva pasztorálpszihológus vezetésével beszélgetés.

A programot délután 3 órakor A rá következő hétvégén a Kisboldogasszony főbúcsút, a Boldogságos Szűz Mária születését ünnepeljük. Szeptember 9-én, szombaton érkezik hozzánk a Házas Hétvége Közösség Pécsről induló gyalogos zarándoklata. Azarándokszentmise15.30-kor kezdődik.A vigília 19.00-kor szentmisével kezdődik, 20.00-kor körmenet a Fájdalmas Anyához, 21-22-kor szentóra, 23 órakor gyertyás keresztút és 24.00-kor szentmise lesz. Utána a virrasztást egy pécsi karizmatikus közösség vezeti.

Szeptember 10-én, vasárnap reggel 8-kor plébániai szentmise lesz, 9-kor a nagyárpádi híveknek főtisztelendő dr. Varga László kanonok mutat be magyar nyelvű szentmisét. A 10.00-kor kezdődő német nyelvű szentmise celebránsa főtisztelendő Mayer Mihály nyugalmazott püspök úr lesz. 11.00-kor rózsafüzér-körmenetet tartunk, 13.00-kor pedig német hagyományőrző csoportjaink mutatkoznak be. 14.00-kor litániával búcsúzunk a zarándokoktól.

Megtartjuk Kisboldogasszony ünnepének, Szűz Mária Szent Nevének és Fájdalmas Anya ünnepének napos napját is. 8-án, 12-én és 15-én 10-kor és 19 órakor mondunk szentmisét; a 10 órai szentmisét követően a búcsúsokkal ünneplünk.

Szeptember 17-én tartjuk a Fájdalmas Anya-búcsút, az idősek és betegek zarándoklatát. A 10 órakor kezdődő szentmisét főtisztelendő Dr. Kajtár Edvárd pécsi Bazilika plébánosacelebrálja. 11 órakor rózsafüzér-körmenet lesz. 13 órakor keresztút, majd 14 órakor litánia, a kegytárgyak megáldása és a búcsúsok búcsúztatása következik.

Szeptember 24-énTermény-betakarítási hálaadásra hívjuk a szőlős gazdákat, hegyközségeket, őstermelőket és kerttulajdonosokat. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan a megáldásra hozott terményeket ünnepi körmenetben helyezzük a Szűzanya és az Úr Krisztus lába elé. A körmenethez húsz perccel a szentmise előtt gyülekezünk az Immaculata-szobornál.

A szentmisén vendégeink lesznek a XXI Európai Bordalfesztivál résztvevői. A szentmise után a kórus koncertet ad. Fogadjuk őket szeretettel!

 

Programjainkra mindenkit szeretettel várunk!

 Máriagyűdi bazilika programjai

 

Visit in Ladbrokes bingo information.